Spelregels

De spelvorm die tijdens de VliegOpen gehanteerd wordt, is Stableford met volledige handicap verrekening. Daarover worden de slagen berekend voor het Stableford spel. Deelname staat vrij voor alle actieve en gepensioneerde KLM'ers.

Uw opgegeven exact handicap bij inschrijving zal worden gebruikt voor de berekening van uw playing handicap. Als uw handicap is gewijzigd na uw inschrijving dan kan dit op de dag zelf nog aangepast worden.

Strijden doet men om de Plesman Plate voor spelers met een EGA-handicap van 15,0 en lager. Voor de spelers met een EGA-handicap van 15,1 tot en met 36 strijden om de Plesman Bokaal. Tevens zijn er beloningen voor de Longest Drive, de Neary en natuurlijk de Pensionadoprijs. Regelmatig zijn er nog andere speciale prijzen te winnen. 

U kunt op de speeldag zelf uw scorekaart ophalen bij de VliegOpen-organisatie in het clubhuis. Voorkom langzaam spel, neem uw bal op als u niet meer kunt scoren, laat de volgende partij door als u naar uw bal moet zoeken of meer dan een hole afstand verliest op de flight voor u. Wees a.u.b. zuinig op de baan, replace divots, repair pitchmarks! Controleer uw scorekaart direct na de wedstrijd en lever de kaart snel in. Deelnemers van het toernooi die de scorekaarten niet correct ingevuld hebben, worden gediskwalificeerd.